Ny rapport: 23.500 pendlere kan nå Lolland-Falster på en time
LOLLAND: Når den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland står færdig, vurderer ny rapport, at over 23.000 nye arbejdstagere kan finde vej til Lolland og Falster.
Der har været talt meget om potentialet i Femernforbindelsen. Den 18 kilometer lange tunnel kommer ikke bare til at ændre Europakortet. Den kommer også til at bane vejen for 23.500 mulige pendlere. Det viser beregninger fra rådgivningsfirmaet COWI, skriver nichemediet FemernReport.
Det handler simpelthen om, at der er langt flere, der kan pendle til Lolland-Falster. Fra forskning ved man en masse om, hvor lang tid man vil bruge på at komme til og fra arbejde. Man ved også, at jo hørere uddannelse man har, jo længere er man klar til at pendle.
Potentialet for Lolland-Falster er en øget arbejdsstyrke på op mod 28 procent.
Et stort behov
Lolland og Falster har allerede et stort behov for både faglærte og højtuddannede medarbejdere. Rapporten fremhæver, at især brancher som byggeri, metalindustri og ingeniørfag kan få gavn af det øgede arbejdsudbud. Og altså muligheden for at lokale virksomheder kan rekruttere medarbejdere fra Nordtyskland.
Hos Fehmernbelt Business Counsil (FBBC), der er en sammenslutning af erhvervsorganisationer fra Danmark, Nordtyskland og Sydsverige, håber man på, at myndighederne er klar med hjælp. Man anbefaler, at der skal oprettes et såkaldt ‘Femern Direct’, hvor der er én samlet indgang og informationsservice, hvor borgere og pendlere kan orientere sig om alt det praktiske ift. at tage job på den anden side af Bæltet.
- Vi ser et stort potentiale for et arbejdsmarked hen over Femern Bælt, når forbindelse står helt færdig, siger Steen Nielsen, der er vicedirektør i DI og med i FBBC.
Og så er det vigtigt, at man gør det nemt at arbejde i et land og bo i et andet.
- Det kræver et fokus på, at reglerne understøtter mobilitet hen over bæltet. Der bør derfor etableres den nødvendige vejledning for virksomheder og medarbejdere, som vi allerede kender det i dag på Øresund og grænsen til Tyskland i Sønderjylland. Og så bør danske og tyske myndigheder fortsat arbejde med, at lovgivningen, herunder reglerne for distancearbejde, ikke spænder ben for arbejde hen over grænsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.