Flere kommuner klar med estimat for skader efter stormflod
Flere kommuner er nu begyndt at komme med et skøn på, hvor stor regningen bliver efter stormfloden. Flere af dem står selv med en stor del af regningen, hvor Kolding fx forventer, at skaderne løber op på over 22 mio. kr. I Sønderborg er det foreløbige estimat oppe på hele 80 mio. kr.
I Faaborg-Midtfyn lyder estimatet på 7,5 mio. kr. 800 meter markvej er eroderet væk og yderligere 400 meter vej er skadet, skriver Fyens Stiftstidende. Alene den vej kommer til at koste omkring to mio. kr. Derudover er der skader på flere havneområder, badebroer og stolper.
Kommunen er selvforsikrende, så derfor skal kommunen selv betale de 7,5 mio. kr. Det er dog stadig kun et overslag, så derfor kan beløbet både blive højere eller lavere.
I Kolding estimerer kommunen, at hele regningen vil løbe op på 22,6 mio. kr. Den foreløbige opgørelse lyder på 12,34 mio. kr. på kommunale bygninger og løsøre, hvor det forventes, at Naturskaderådet vil dække for 11 mio. kr., skriver JydskeVestkysten.
11 biler blev totalskadede, som tilsammen vil koste 2,1 mio., og vil blive dækket af kommunens egen forskring. Veje, diger og broer er skaderne blevet opgjort til 8,2 mio. kr., som kommunen selv skal betale for.
Ifølge JydskeVestkysten er der ligeledes skader på syv kommunale badebroer for 1,7 mio. kr.
- Vi har ikke en cigarkasse, der står 1,7 millioner kroner på. Alle vores penge er delt ud, så derfor kræver det et kassetræk eller en tillægsbevilling fra fælleskassen, og det skal økonomiudvalget stå bag, siger Jakob Ville (V), der er formand i plan- og teknikudvalget.
Havne er forsikrede på Bornholm
På Bornholm lyder skaderne på næsten seks mio. kr. fortæller Louise Bojesen, som er Centerchef for Natur, Miljø og Fritid til TV2 Bornholm.
- På havnene ser det ud til at være for omkring tre millioner kroner. På de øvrige områder ser vi ind i renovering for omkring to millioner, og vi har brugt 600.000 kroner på oprydning. Jeg skal understrege, at det her er foreløbige estimerede opgørelser, og derfor kan det jo blive endnu dyrere, siger hun.
Som nogle af de eneste er de bornholmske havne faktisk forsikrede. Ifølge Louise Bojesen er årsagen til de forsikrede havne, at Bornholm før i tiden har været udsat for voldsomme storme, så derfor har tidligere kolleger valgt at forsikre havnene.
Den 10. november svarede erhvervsminister Morten Bødskov (S) på et spørgsmål fra Pia Kjærsgaard (DF) om ødelagte havne- og kajanlæg fremover skal dækkes af stormflodsordningen. Hertil svarede ministeren dog, at det ikke kommer til at blive tilfældet, skriver TV2 Fyn.
De fleste havne er nemlig ikke forsikrede som på Bornholm. Avernakø Havn er fx ikke forsikret, og skaderne på havnen løber op på omkring seks mio. kr.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.