Fjernvarme skal gøres 100 pct. grøn ved hjælp af vindenergi
Dansk fjernvarme er blevet 25 pct. grønnere siden 2012. Men fjernvarmen kan blive endnu grønnere, lyder det fra Dansk Fjernvarme, som har en ambition om at give danskerne 100 pct. CO2-neutral fjernvarme i 2030.
- Isoleret set kan fjernvarmen levere det største bidrag til regeringens mål om 70 pct. reduktion af CO2-udledningerne i 2030, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.
Den grønne varme kommer dog ikke af sig selv. Det kræver investeringer i geotermi, overskudsvarme, solvarme, udnyttelse af varme fra PtX-anlæg og meget mere.
- Sol, vind, bæredygtig biomasse, overskudsvarme og sågar jordens indre kan give klimavenlig fjernvarme. Det er langt nemmere og billigere at gøre fjernvarmen klimaneutral ift. fx transport og landbrug, siger Kim Mortensen.
Dansk fjernvarme kan tilmed være en del af løsningen på udfordringerne med overskudsenergi og -varme, når solen skinner og vinden blæser og skaber mere strøm, end danskerne har brug for.
- Fjernvarmens 66.000 km. lange rør under jorden kan gemme energien fra solen og vinden og fungerer dermed som et kæmpe lager for den vedvarende og fluktuerende energi, siger Kim Mortensen.
Det kræver dog, at der kommer politisk opmærksomhed til fjernvarme, og at politikerne hjælper til med at sikre de rette rammevilkår for sektoren, lyder det fra Dansk Fjernvarme.
esl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.