Færre tager de indenlandske færger
Antallet af passagerer på færgeruterne fra danske havne var en smule højere i 2023 end året før, men det er stadig lavere end i 2019 før coronanedlukningerne.
Og fremgangen stammer stort set udelukkende fra udenrigsruterne, som sidste år havde 1,9 pct. flere passagerer end i 2022, mens indenrigsruterne er faldet 1,8 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Blandt indenrigsruterne er det kun de ruter, der forbinder landsdelene, der har haft stigende passagertal. Ø-ruterne til ikke-brofaste øer og landevejsruterne over fjorde og til brofaste øer har haft faldende passagertal. For ø-ruternes vedkommende er passagertallet dog alligevel højere end i 2019, fordi det steg kraftigt i 2020 og 2021 under corona.
Den største procentvise tilbagegang har der ifølge DK Nyts beregninger været på ruterne Faaborg-Søby, Næssund, Sælvig-Aarhus, Feggesund, Søby-Fynshav, Branden-Fur og Stubbekøbing-Bogø.
Den klart største procentvise fremgang oplevede Sjællands Odde-Ebeltoft efterfulgt af Holbæk-Orø, Rudkøbing-Marstal og Svendborg-Skarø-Drejø.
Stor stigning i krydstogtbesøg
I 2023 besøgte det højeste antal krydstogtpassagerer nogensinde Danmark, nemlig 944.000. Det var en stigning på ikke mindre end 48 pct. i forhold til året før.
Hovedparten af krydstogtpassagererne besøgte København, som også er eneste by, hvor man kan starte eller slutte et krydstogt. De øvrige besøgshavne har generelt haft vækst, og efter København er de store krydstogtbyer Aarhus, Skagen og Rønne.
Se udviklingen i passagertal på de indenlandske ruter herunder.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.