Byråd trumfer borgmester med krav om ny Nordic Waste-undersøgelse
RANDERS: Et flertal i Randers Byråd vil overtrumfe borgmesteren og kræver en ny, uvildig undersøgelse af kommunens håndtering af Nordic Waste-sagen. Det fremgår af et forslag, der søndag er sendt ud til medlemmerne i byrådet. Det skriver TV2 Østjylland, som er i besiddelse af forslaget.
Bag forslaget, der vil have en uvildig undersøgelse til at stille skarpt på kommunens og dens ledelses ageren i sagen, står Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, SF, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten samt løsgængerne Lars Axel Nielsen, Bo Ratz og Henriette Malland, skriver TV2 Østjylland.
Partierne og løsgængerne indtager 16 pladser ud af de 31 pladser i byrådet. Der er dermed et flertal bag forslaget uden om den socialdemokratiske borgmesters eget parti.
Partierne vil blandt andet have undersøgt, om Randers Kommunes tilsyn er sket i overensstemmelse med gældende ret. Det skal også undersøges, om der er forskel på den måde, som tilsynet med Nordic Waste er varetaget. Og den måde, som tilsynet med andre virksomheder er varetaget, lyder det i forslaget.
Borgmester Torben Hansen (S) tager søndag eftermiddag ifølge DR godt imod forslaget, som et flertal uden om ham og hans støtter har taget initiativ til.
De kunne have spurgt
DR har talt med Frida Valbjørn Christensen fra Enhedslisten, som er blandt dem, der står bag forslaget om den uvildige undersøgelse. Hun siger, at Socialdemokratiet "ikke tidligere har vist den store interesse" i en undersøgelse af kommunens rolle. Det er Torben Hansen uenig i.
- Jamen, de har jo ikke spurgt. Så de ved ikke, om vi var interesserede eller ej, siger han til DR.
- Det er nemt at komme bagefter, man har sendt forslaget ud, og sige, at man ikke troede, at vi var interesserede. De kunne jo have startet med at spørge, siger han.
Ifølge TV2 Østjylland mødes den socialdemokratiske byrådsgruppe søndag aften for at diskutere forslaget.
Randers Kommune blev i en tidligere advokatundersøgelse, som kommunen selv havde bestilt, frikendt for ansvar. Men nu skal kommunens ansvar tilsyneladende undersøges igen.
I starten af februar oplyste Miljøstyrelsen, at ansvaret for at afværge miljøskade i forbindelse med jordskreddet går tilbage til Randers Kommune. Folketinget har afsat 205 millioner kroner til at dække udgifterne.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.