43 kommuner har fortsat ulovlige solcelle-anlæg
90 ulovlige solcelleanlæg fordelt på 43 af landets kommuner har Energistyrelsen noteret sig. Solceller er ulovlige, da de ikke er blevet udskilt som et selvstændigt selskab, som et politisk flertal i 2013 besluttede, at kommunale solceller skal. Det skriver JydskeVestkysten.
Energistyrelsen har foreløbig sendt 23 sager om de ulovlige anlæg til Ankestyrelsen, som skal vurdere, om kommunerne skal pålægges sanktioner, såfremt kommunerne ikke lovliggør anlæggene. Foreningen Energiforum Danmark vurderer ud fra standardberegninger af prisen for solcelleanlæg, at investeringer for 80-100 mio. kr. kan gå tabt, hvis de 90 ulovlige anlæg bliver tvunget til at lukke.
- Spørgsmålet er, om det giver mening at bruge store ressourcer på at jage kommunerne for at bede dem om nedrive solcelleanlæg til en værdi af næsten 100 mio. kr., for at staten kan tjene tre millioner om året. Det virker tåbeligt, siger Energiforum Danmark og teamleder for Energi og Teknik i Silkeborg Kommune Lars Thygesen til JydskeVestkysten.
esl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.