dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Budgetforlig i Region Sjælland:
K og EL i Ringsted kalder ændring i aftale "lusket"

Region Sjælland skal etablere ti nye screeningssteder for brystkræft. Oprindeligt var Ringsted og Kalundborg på listen, men K og EL peger på, at "hemmelige" forhandlinger fjernede dem igen.

RINGSTED/KALUNDBORG: Mens forhandlingerne om budgetaftalen i Region Sjælland stadig var i fuld gang, stod Ringsted og Kalundborg på listen over kommuner, hvor der skulle oprettes screeningsklinikker for brystkræft. Men da aftalen faldt på plads, var hverken Ringsted eller Kalundborg på listen længere. Det skriver Sjællandske Nyheder

Både De Konservative og Enhedslisten kritiserer den politiske proces og giver udtryk for, at den har været "lusket". De Konservatives borgmesterkandidat i Ringsted, Andreas Karlsen, udtrykker, at han er skuffet, men at det ikke er første gang, at Ringsted bliver forbigået.

- Det er desværre ikke første gang, vi ser det her. Blodprøvetagning og lægevagt er bare et par eksempler på nære sundhedstilbud, der er blevet fjernet fra Ringsted. Det kan ikke være rigtigt, at vi gang på gang ser sager, hvor man på en lusket måde har fjernet sundhedstilbud fra Ringsted uden, at nogen kan forklare, hvordan det er gået til, fortæller han til mediet.

Også Carli Hækkerup (EL), som både sidder i Ringsted Byråd og sygehusudvalget i Region Sjælland, er utilfreds med den endelige liste over screeningsklinikker. Hun fortæller til Sjællandske Nyheder, at screeningsstederne skulle placeres ud fra bl.a. geografi, og hvor der bor flest kvinder.

- Kalundborg var aldrig nogensinde i spil til ikke at skulle være på bordet. Det, der var præmissen, var, at der var økonomi til 7, 10 eller 13 steder. Det var ikke et spørgsmål om stedernes beliggenhed, siger Carli Hækkerup til mediet.

Hemmelige forhandlinger

Men det er ikke alle, der er enige i, at processen har været lusket. Byrådsmedlem i Ringsted, Britta Nielsen (SF) fortæller til Sjællandske Nyheder, at Enhedslisten og De Konservative selv burde have været opmærksomme på ændringen, inden aftalen blev underskrevet, og at "man må have en forhandler, der ikke er helt skarp", hvis ændringen ikke er blevet opdaget.

Tina-Mia Eriksen (K), som er medlem af både Ringsted Byråd og regionsrådet, er også utilfreds med budgetaftalen og peger på, at der er alvorlig mistillid til den politiske proces, og at der er generel frustration over "hemmelige forhandlinger", som har ændret den oprindelige aftale. Til spørgsmålet om, hvorfor partiet valgte at underskrive aftalen, svarer hun, at de er enige i langt størstedelen af budgetforliget.

- Jeg mener heller ikke, at vi overser noget. Det er en sag, som bliver behandlet tre gange i sygehusudvalget og så sent som i april i regionsrådet, hvor den bliver indstillet til budgetforhandlingerne. Så der er nogle, der laver en ændring i aftaleteksten i sidste øjeblik uden at gøre opmærksom på det, siger hun til mediet.

Ifølge budgetaftalen skal de ti nye screeningssteder placeres i Roskilde, Køge, Nykøbing F, Holbæk, Slagelse, Næstved, Nakskov, Odsherred, Faxe og Stege.

SRS

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.