Nyt klimaatlas skal guide kommunerne
Klimaforandringer er også til at føle på ude i kommunerne. Senere års storme og stormfloder har tydeligt vist, hvilke konsekvenser forandringer kan have med sig. For at tilpasse sig en ny fremtid, lancerer DMI nu et klimaatlas, der kan hjælpe kommunerne med at styre deres klimatilpasning.
Den nye klimaportal, der er tilgængelig for både borgere og politikere, forsøger at vise konsekvenserne for Danmark helt frem til 2100, hvis gennemsnitstemperaturen stiger med op til 3,6 grader.
- Klimatilpasning sikrer mod ødelæggelse, når vejret raser. For uden tilpasning vil både byer og landområder blive oversvømmet med stigende hyppighed. Men vi skal klimatilpasse klogt, så vi får så meget for pengene som muligt. Et første skridt på vejen er at sikre, at vi baserer vores beslutninger om klimatilpasning på et solidt grundlag. Med Klimaatlasset får kommunerne et bedre grudlag at træffe de nødvendige beslutninger på, udtaler miljøminister Lea Wermelin (S).
Klimaatlasset er udviklet af DMI i samarbejde med kommunerne samt regionerne, forsyningssektoren, landbrugssektoren, beredskabssektoren, forsikringsbranchen og større virksomheder. Det er en investering i fremtiden:
- Kommunerne har en vigtig opgave med at forebygge skaderne, inden de opstår. De gør allerede et godt arbejde, men med det nye klimaatlas kan kommunerne målrette deres planlægning og styrke samarbejdet på tværs af kommunegrænserne, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Danmark er det land i Europa, som relativt set har lidt størst økonomisk tab som følge af ekstremt vejr og klimarelaterede hændelser i perioden 1980-2016. Omkostningerne løb op i 74,2 mia. kr. Alene ved skybruddet i København i 2011 løb erstatninger for skader op i 6,2 mia. kr., skriver DMI.
Du kan selv se DMI's nye klimaatlas her.
esl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.